Återigen en magisk inramning på Kungsmarken Hickory Open. Lunds Akademiska Golfklubb bjöd på unik golf i ett unikt naturreservat. Banan har rikligt med anor och är den 7:e äldsta golfklubben i Sverige och dessutom finns fornlämningar från 400-talet som förstärker och gör omgivningarna än mer spektakulära. Banan är en sann naturlig skönhet med en fauna och flora av över 400 arter och därmed en av Sveriges i särklass vackraste. Här finns oändligt med skönhet och charm.

Vinnare bästa brutto – Kristoffer Olsson
De fantastiska omgivningarna sporrade till imponerande scorer, speciellt eftersom banan var i ett fantastisk skick, även om den också var tuff och riktigt utmanande med sin läckra naturliga layout, torra fina fairways, lagom nerklippt ruff och en blandning av småhåla och småtröga, men bitvis svårlästa och undulerade greener. Med andra ord en sann naturlig skönhet, men en rättvis golftest, där kreativa slag och strategi belönades.

I det starka startfältet blev det slutligen särspel på 18:e mellan tre oskiljaktiga gentlemen, som alla spelade mycket imponerande och stabilt, nämligen Kristoffer Olsson – Rönnebäcks Golfklubb (77), Klas Ohlsson – The St Andrews GC (77) och Jonas Fack – Helsingborgs Golfklubb (77).

Kristoffer börjar och satsar allt på ett kort och drar till med en kraftfull, men perfekt drive rakt över skogen och lämnar sig själv knappt 60 meter till Green, Jonas blir inspirerad och kontrar med sin magiska driving iron, snygg fade och mitt i fairway och har ca. 100 meter kvar och Klas spelar lite på marginalerna och får en mysfade, som normalt belönas på detta dogleg höger-hål, men lite väl snävt, ut i ruffen och just där bollen landade är ruffen tyvärr inte speciellt snäll. Mao, han har inget val, mer är att spela ut bollen. Både Kristoffer och Jonas prickskjuter och lägger sig ca. 3 respektive 4 meter från pinn, mao klara birdieläge för båda och Jonas som ligger längre ifrån börjar. Han läser – som alltid – hålet noga, men bollen slickar ganska retfullt hålkanten. Kristoffer läser sin putt klockrent och sätter utan minsta tvekan bollen mitt i koppen och avgör ”enkelt” med birdie på första särspelshålet.

Jonas Fack – Helsingborgs Golfklubb vinner bästa netto (68).

Sten Berg – Lunds Akademsiak Golfklubb blev bäste senior och i avsaknad av seniorklass fick Sten därmed vandringspriset.

Bäst återskapande av hickoryerans atmosfär gick till segraren i bruttoklassen Kristoffer Olsson – Rönnebäcks Golfklubb, med motiveringen ”ett fantastiskt skägg”.

I sedvanlig ordning lyste vår vackra, ständige och duktige starter Birgitta Jönsson upp tillställningen. Klassisk outfit – stil och grace. Alltid mycket värme, charm, värdighet och elegans.

 

Quote:
“It is nothing new or original to say that golf is played one stroke at a time. But it took me many years to realize it.”
~ Bobby Jones