Klicka på respektive golfklubb (länk), så kommer du till dess hemsida och därefter kan du verkligen insupa den magiska linksland-atmosfären.

Northwest Coast

Silloth on Solway Golf – Silloth, Wigton – 1892

6.641 yards / par 72. Bandesigner: Davy Grabt – Willie Park Jr. – Willie Fernie – Alistar Mackenzie

Helt enastående topprankad Championship Links Course med utsikt över the Galloway Hills I norr och till the Lakeland i söder. En bana formad genom sanddynorna av moder natur. Läcker ondulerad fairway, elaka bunkrar, stygg ruff och snabba, hala men rättvisa greener gör banan till ett odödligt majestätiskt mästerverk.

Seascale Golf Club – Seascale, Cumbria – 1893

6.450 yards / par 71. Bandesigner: Willie Cmpbell – George Lowe

Seascale Golf Club – makalöst vackert  på vast kusten vid Cumbria, utsikt over the Isle of Man och Scotland I väster, bergen the Lake District i öst gör tillsammans med en välskött, inspirerande och utmanade links detta till en bana man inte bör missa.

Fleetwood Golf ClubFleetwood, Lancashire – 1861

6.450 yards / par 71. Bandesigner: Willie Campbell – George Lowe

St Annes Old Links Golf ClubSt Annes on Sea, Lancashire – 1901

6.684 yards / par 72. Bandesigner: George Lowe – Sandy Heard

Royal Lytham & St. Annes Golf Club – Lytham St. Annes, Lancashire – 1886

6.882 yards / par 71. Bandesigner: Geroge Lowe – Harry Colt – Herbert Fowler – C.K. Cotton

Nordlig och klassisk Championship links course. Värd för for The Open Championship 2012 och the Walker Cup in 2015. Det är en märklig linksbana då den har alla ingredienser för en links, men den ligger en mil inåt land. Extremt välskött och tuff. Allt är First Class.

Hesketh Golf Club – Southport, Mersyside – 1885

6.450 yards / par 71. Bandesigner: Willie Campbell – George Lowe

Southport Municipal Golf Club – Southport, Merseyside – 1914

6.233 yards / par 69. Bandesigner: okänd

Southport & Ainsdale Golf Club – Ainsdale, Southport – 1906

6.703 yards / par 72. Bandesigner: James Braid

Äkta Championship Links Course längs sanddynorna vid North West kustlinje. Extrem standard, välskött pärla med enastående finish,  är utmanande, uppfriskande och det 16:e hålet ”Gumbleys” sticker ut lite. Kullar och en kraterdjup bunker, en fälla med järnvägsslipers, som det ofta kostar slag att komma ur. Fråga bara mr. Gumbleys som spenderade en förmiddag i hålet.

Hillside Golf Club – Southport, Lancs – 1911

7.029 yards / par 72. Bandesigner: Fred Hawtree

En undervärderad kustpärla och Open Championship course. Av många ansedd som Englands bästa linksbana. Flera härliga och spektakulära hål, speciellt de sista nio.

Royal Birkdale Golf Club – Southport, Merseyside – 1889

6.703 yards / par 72. Bandesigner: Fred Hawtree – J.H. Taylor – Martin Hawtree

En Championship Links Course som sticker ut rejält. Rankas som No 1 i England. Det bästa av det bästa. Historia, finish, utmaning och med vyer som är sagolika. Banan är mycket imponerande, inspirerande och helt oemotståndig. Perfektion – this is Golf Heaven.

Formby Golf Club – Formby, Merseyside – 1884

7.028 yards / par 72. Bandesigner: Willie Park – James Braid – Donald Steel

West Lancashire Golf Club – Blundellsands, Liverpool, Merseyside – 1873

7.028 yards / par 72. Bandesigner: Willie Park – James Braid – Donald Steel

En historisk links vid Blundellsands, dessutom en av Englands 10 äldsta banor. Fantastiskt skick och i huvudsak designad av moder natur, kontraster som är häftiga och smaken av havet och de kustnära sanddynerna ger en härlig balans till denna ståtliga kustpärla. Panoramavyerna är läckra när man blickar över banan och vid klart väder kan man i fjärran se Blackburn Tower, samt i sydväst Crosby Channel och bakom Liverpool Bay eller bara spana in när båtarna glider förbi. En sann, anrik men utmanande och rättvis golftest.

Wallasey Golf Club – Wallasey, Wirral, Merseyside – 1891

6.572 yards / par 72. Bandesigner: Tom Morris – Alex Heard – Harold Hilton – Martin Hawtree – J.H. Taylor – James Braid

En klassisk Championship Links Course och Old Tom Morris hand vilar över banan. Man spelar i princip på sanddynor, där det finns få platta ytor. Det är klassisk links när det är som bäst. Smala fairways och naturligt ondulerad. Greenerna är snabba och havsvinden gör klubbvalet spännande. Banan är sträng, men rättvist utmanande och inte minst, den glänser med sina fantastiska omgivningarna med riktigt spektakulära konturer.

Leasowe Golf Club – Wirral, Merseyside- 1891

6.263 yards / par 71. Bandesigner: John Ball

Royal Liverpool Golf Club – Hoylake, Wirral – 1869

6.928 yards / par 72. Bandesigner: Robert Chambers – George Morris

En vacker, charmig och inspirerande links har nu blitit ännu vassare genom att de i år förbättrat vissa bunkrar, lagt nya tees, byggt om 17:es green, samt lagt ett nytt bevattningssystem. En av de tuffaste banorna har taggat till sig ännu ett snäpp. En häftig utmaning för en golfare, speciellt hålen längs havet 9-12. Även resten av hålen erbjuder rejäla utmaningar, speciellt vindmässigt eftersom det inte finns sanddynor som tar vinden. Det är i sanning en makalös historisk links som varsamt renoverats av såväl Donald Steel som nu av Dr Martin Hawtree.

 

Isle of Man

Casteltown Golf ClubIsle of Man – 1892

6.707 yards / par 72. Bandesigner: Tom Morris – Mackenzie Ross

 

East Coast

Berwick-Upon-Tweed (Goswick Links) – Northumberland – 1890

6.803 yards / par 72. Bandesigner: James Braid

Ett klassiskt och genuint mästerverk, som kanske är bättre känd som Goswick Links. En naturlig och utmanande skönhet längs Moray Firth av James Braid. En av de häftigaste seaside linksbanorna, dels för dess finish, men också för att man i princip kan se havet från alla hålen. Numera dessutom Championchip Course som ligger i den vackra och historiska staden Berwick-Upon-Tweed. Hålnamn som Copse Corner, Crater, Valley, Langwhang, Lough, Bid-a-wee, Stonehenge och Cocklaw skulle skrämma skiten ur vilken golfare som helst, men låt er inte luras. Det är en rättvis men utmanande bana, man belönas för bra slag och på köpet får man scener som är fascinerande.

Newbiggin Golf ClubNewbiggen-By-The-Sea, Northhumberland  – 1884

6.516 yards / par 72. Bandesigner: Willie Park

Hartlepool Golf Club – Hartlepool, Durham – 1906

6.516 yards / par 72. Bandesigner: Willie Park

Seaton Carew Golf Club – Hartlepool, Durham – 1874

6.603 yards / par 71. Bandesigner: Alistar MacKenzie

Den 10:e äldsta golfklubben i England, en prestigebana i fotspåren av golflegender som Harry Vardon, JH Taylor, James Braid och Walter Hagen. En makalös dos historia och på köpet får man en fantastiskt läcker och stimulerande mästerskapsbana.

Cleveland Golf Club – Cleveland, North Yorkshire – 1887

6.696 yards / par 72. Bandesigner: okänd

Sandilands Golf ClubSutton on Sea, Lincolnshire – 1901

6.021 yards / par 70. Bandesigner: okänd

Seacroft Golf Club – Skegness, Lincolnshire – 1895

6.492 yards / par 71. Bandesigner: Willie Fernie – Guy Campbell

En härligt snäv och kuperad links, med häftiga och blinda hål, som genom bevarandet av den ursprungliga layouten, får det att vattnas i munnen på en Hickoryspelare. En naturlinks, som dessutom bjuder på utsikt över ett hisnande vackert naturreservat. Enl. Donald Steel en klassisk golfpärla som exemplifierar den svåra enkelheten vid banarkitektur.

Hunstanton Golf Club – Old Hunstanton, Norfolk – 1891

6.741 yards / par 72. Bandesigner: George Fernie – James Braid

Hunstanton Golf Club – en superb Championship Course, fantastisk links och landskap, en spännande bana som man aldrig tröttnar på, den skiftar karaktär vid varje runda. En av de absolut bästa banorna i UK för vintergolf.

Royal West Norfolk Golf Club – King’s Lynn, Brancaster, Norfolk – 1892

6.457 yards / par 71. Bandesigner: Holcombe Ingelby

En riktigt dold, men imponerande och spektakulär linksskatt. En bana vars scener tar andan ur varje golfare. Omgivningarna såväl som klubbhuset är charmigt majestätiska och för att ta sig till banan måste man t ex. invänta tidvattnet. Enl. många på topp 20-listan i välden.

Great Yarmouth & Caister Golf Club – Great Yarmouth, Norfolk – 1882

6.330 yards / par 70. Bandesigner: Harry Colt

Sheringham Golf Club – Sheringham, Norfolk – 1891

6.456 yards / par 70. Bandesigner: Tom Dunn

Felixstowe Ferry Golf Club – Felixstowe, Suffork – 1880

6.379 yards / par 72. Bandesigner: Henry Cotton

En förbluffande links med enastående finish, som är både inspirerande och utmanande. Dessutom ett klubbhus som imponerar med sin gästvänlighet. Så här spelade man golf förr. Man samlades och hade trevligt, alla känner sig varmt välkomna.

Prince’s Golf Club – Sandwich, Kent – 1906

27 hål.  Röd (Himalayas). 3.417 yards / par 35. Blå (Shore). 3.638 / par 36. Gul (Dunes). 3.697 / Par 37. Bandesigner: Charles  Hutchings – Percy Lucas – Guy Campbell – John Morroson

Royal St George’s Golf Club – Sandwich, Kent – 1887

7.070 yards / par 70. Bandesigner: Laidlaw Purves

Värd för 2011-års Open Championship. En av världens bästa golfbanor, härligt ondulerade fairways, stora äkta greener. Vacker, läcker och utmanande.

Royal Cinque Ports Golf Club – Deal, Kent – 1892

6.960 yards / par 72. Bandesigner: Henry Hunter – James Braid – Guy Campbell – Henry Cotton

Open Championship course. Underbar och helt fashinerande. Bernard Darwin: -”a truly great course, most testing and severe of all championship courses”.

Littlestone Golf Club – Littlestone – 1888

6.676 yards / par 71. Bandesigner: Laidlaw Purves – David Herd – James Braid – Alistar MacKenzie

En Championship Links Course som ligger på den naturligt kuperade marken mellan Romney Marsh och Engelska kanalen i sydöstra hörnet av Kent. Känd för sina makalösa finish på greenerna. Hela kustlinjen har ett unikt klimat, som gör det till en av de torraste platserna i Storbritannien. Perfekt även för vintergolf.

Rye Golf Club (Old Course) – Rye, East Sussex – 1894

6.308 yards / par 68. Bandesigner: Harry Colt – Tom Simpson – Guy Campbell

Links som ligger på Camber sandhill’s, med vatten på två sidor (hamninlopp och havet).  Tuff men fascinerande, en riktigt traditionell links. 3:an, 4:an och 13:e sticker ut rejält.

Rye Golf Club (Jubilee) – Rye, East Sussex – 1894

2.923 yards / par 34 (9 hål). Bandesigner: Harry Colt – Tom Simpson – Guy Campbell

Links som ligger på Camber sandhill’s, med vatten på två sidor (hamninlopp och havet).  Tuff men fascinerande, en riktigt traditionell links. 3:an, 4:an och 13:e sticker ut rejält.

Hayling Golf Club – Hayling Island, Hampshire – 1883

6.631 yards / par 71. Bandesigner: Tom Simpson

En suverän linksbana med ett fantastiskt läge, med utsikten över Solent till Isle of Wight. Dessutom varierande och utmanande med sina ondulerade fairways och snabba, men perfekt skötta greener. Märkligt nog ett klubbhus i ”Art Deco-stil”, där man har en fantastisk utsikt även över Langstone Harbour och Sinah sjön.

Southwest Coast

Weston-super-Mare Golf Club – Weston-super-Mare, Somerset – 1892

6.245 yards / par 70. Bandesigner: Tom Dunn – Alister MacKenzie

Burnham & Berrow Golf Club – Burnham On Sea, Somerset – 1890

6.793 yards / par 71. Bandesigner: Herbert Fowler – Hugh Alison – Harry Colt

En av Englands mest kända linksbanor. Magnifik, läcker men utmanande. Omgivningar med spektakulära konturer, varierande onduleringar på såväl fairways som greener. Banan är imponerande, omgivningarna är spektakulära och gör varje spelare mållös. Ren njutning.

Minehead & West Somerset Golf ClubMinehead, Somerset – 1882

6.153 yards / par 71. Bandesigner: Johnny Allen

Saunton Golf Club (East Course) – Brauton, North Devon – 1897

6.138 yards / par 71. Bandesigner: Herbert Fowler – Frank Pennink

Vacker, härlig och utmanande Championship Course längs North Devon’s kustlinje vid Bideford Bay. Vinden från Hartland Point gör banan till ett uppfriskande och härligt äventyr.

Royal North Devon Golf Club – Bideford, Devon – 1864

6.653 yards / par 72. Bandesigner: Tom Morris – Herbert Fowler

Äldsta golfbanan I England. Topprankad Championship Course. En vida berömd naturlinks. Rå, vindsvept, snabb, men ruggigt imponerande och alldeles underbar. Banan är den ultimata testen redan i en lätt bris.

Bude & North Cornwall Golf ClubBude, Cornwall – 1893

6.057 yards / par 69. Bandesigner: Tom Dunn

St. Enodoc Golf Club – Wadebridge, Cornwall – 1890

6.547 yards / par 69. Bandesigner: James Braid – Tom Simpson – Peter McEvoy

Topprankad bana, har allt man kan förvänta sig i form av böljande men tight fairways, fasta snabba greener, spännande men dolda hål, tuff ruff och inte minst en av de vackraste utsikterna i världen. En hänförande, utmanande och uppfriskande bana. Garanterat återbesök för den spelar detta naturliga mästerverk.

Trevose Golf & Country Club – Padstow, North Cornwall – 1925

6.967 yards / par 73. Bandesigner: Harry Colt

Norra Cornish kusten är spektakulär och äkta. Här har tiden stått still och inte mycket har förändrats under årtionden.  Banan ligger delvis i skydd bakom Trevose Head, men den testar dina golfkunskaper direkt, dåliga slag straffas och bra belönas, fantastiska greener och en makalös utsikt över Atlanten, med breda sandstränder och dramatiska klippor.

Newquay Golf ClubNewquay, Cornwall – 1890

6.155 yards / par 69. Bandesigner: Harry Colt

Perranporth Golf Club – Perranporth, Cornwall – 1927

6.296 yards / par 72. Bandesigner: James Braid

West Cornwall Golf Club St Ives, Cornwall – 1889

5.894 yards / par 69. Bandesigner: R.F. Tyacke

West Cornwall Golf Club  – har inget förbarmande med ett taskigt slag – den straffar direkt.  En links som bjuder på allt från lätt bris till 20 sekund meter. Men parkerar man slicen i bagen och vågar attackera denna skönhet, är den  härligt spektakulär och utmanande.  Vyerna längs strandlinjen på två sidor är unika och enastående.

Jersey & Guernsey

The Royal Jersey Golf Club (The Grouville Links) – Grouville, Jersey – 1878

6.059 yards / par 70. Bandesigner: F.W. Brewster

The Grouville Links bjuder på riktig “old fashioned” gästfrihet och banlayout. Ren och skär utmaning, banan är ganska tight och vädergudarna gör den föränderlig vid varje runda. Hemmabana för sexfaldiga Open & US Open vinnaren, golfguden Harry Vardon.  Se upp med minorna bara. Under WWII ockuperade tyskarna ön och de förvandlade linksen till ett minfält, samt att de även grävde ner anti-tank fällor.

La Moye Golf Club – St Brelade, Jersey – 1902

6.664 yards / par 72. Bandesigner: George Boomer – James Braid

En rättvis men tuff Championship links Course. Stora sandkullar, pot bunkrar, ärttörne buskar och en ruff som man går vilse i. Lägg till vinden och det är den ultimata utmaningen.  En briljant kustpärla som även om denm är krävande – imponerar. Enastående utsikt över St Ouen’s Bay och the sister Channel Islands of Guernsey, Sark, Herm och Jethou.

The Royal Guernsey Golf Club – L’Ameresse, Guernsey – 1890

6.215 yards / par 70. Bandesigner: Mackenzie Ross – Fred Hawtree

Omgivningar med spektakulära konturer. Vyerna är hänförande med havet på två sidor. En naturligt ondulerad links-skönhet som har både finish och är rejält utmanande. Banan imponerar med sin underbara naturliga charm. Ren njutning.

Copyright © Hickory & Linksland