Lördagen 9/7 stod Torekov Links återigen värd för Lichenstein Memorial. Dagen bjöd på bästa tänkbara förutsättningar med blandad molnighet och en förhållandevis ljum och svag bris. Ett relativt litet, men starkt startfält trodde nog att låga scorer skulle krävas för pallplacering. En skapligt snabb övningsgreen, som inte såg sin motsvarighet på banan, lurade nog fram både en och två treputtar på en annars rättvis och lättspelad (nåja…..det där är ju relativt och hickoryklubbor är aldrig lättspelade) links i både fantastisk skick och underbart renoverad.

En stor eloge till klubb, komitteer och banarbetare som lyckats förädla en ädelsten till något ännu mycket bättre! Alla hickoryspelare borde vallfärda till denna pärla – kan startfältets litenhet förklaras av tidpunkten mitt i semestertider? Eller vågar inte de skånska hickoryspelarna utmanas av torvade bunkarar och avrinningsytor på bästa brittiska sätt?

Ska man hitta några punkter på banan som kan förbättras så är det väl hål nr 4 som efter ny sträckning (avkortat till par 4) och helt ny, upphöjd green inte riktigt passar in i varken miljön eller flödet. Kan hända att jag är något bakåtsträvande då gamla 4:an var ett av Sveriges bästa par 5:or med en underbar, liten och nedsänkt green i enebuskaget…..och nu är den ersatt med något annat.

Nya 11:an har blivit bra och skulle kunna förhöjas ytterligare med en liten torvad bunker famrför och strax vänster om mitten av greenen – tänk er en så liten håla att det nästa är svårt att få till en sving och gärna relativt djup med trappsteg ner!

Tillbaks till självaste tävlingen som trots fantastiska yttre förutsättningar och elitspelare i startfältet ändå inte krävde några vidare bra resultat för pallplacering.

Resultat Lichtenstein Memorial 2016:

BruttoScoreNettoScore
1:aMagnus Sunesson79Per-Åke Helgesson75
2:aPer Levin81Jonas Fack78
3:aJonas Fack82Magnus Sunesson79

 

Stort tack till Torekov Links för en fantastisk dag med underbar golf och fina priser!