Så var det äntligen dags! Fredagen 13:e maj stod Torekovs fantastiska linksbana värd för våromgången av den 6:e upplagan av Foursomeligan.

Foursomeligan spelas, som alla förstår, i foursomeformat under 9-håls matcher och med lag bestående av fyra spelare. I årets Foursomeliga deltar hickoryföreningarna representerande golfklubbarna i Båstad, Torekov, Viken, Lund och Flommen. Under eftermiddagen spelades totalt tio matcher över 9 hål, dvs motståndare byts efter den första 9-hålsmatchen. Matcherna spelas, som sig bör, open och med Sunningdale rules och stymie. Dessutom ska matcherna spelas över alla nio hålen och vunna hål räknas som ”målskillnad”. Ambitionen är att lottningen ska utfalla så att alla möter alla på ett eller annat sätt. Spelplats roterar bland de deltagande klubbarna och 2016 är det alltså Torekov som står värd för våromgången emedan höst- och finalomgång spelas på Flommen – det är svårt att tycka synd om sig själv som skånsk hickoryspelare!

De första fyra Foursomeligorna vanns av Vikens hickoryspelare medan Lundaspelarna kliver in i 2016-spelet som försvarande favoriter!

Så till våromgången – fredagen den 13:e till trots bjöds vi på en fantastisk eftermiddag i solsken, svaga vindar och en behaglig temperatur. Lägg därtill en bana som klubb, personal och ledare gjort ett fantastiskt förbättringsarbete med (lite tröga greener för dagen kanske) så förstår ni att det var svårt att inte njuta! Enda smolket i bägaren var kanske att vi ”tvingades” dela banan med ”moderngolfare” som uppenbarligen njöt så mycket att de glömde hålla speltempot!

Resultat efter våromgången:

LagPoängVunna hål
Torekov2,5+2
Viken2,5+2
Lund20
Flommen1,5-1
Båstad1,5-3

 

 

 

 

Som sig bör är det oerhört jämnt och alla lag har fortfarande god chans att vinna!

Golf spelas med fördel ikädd plus-fours, med hickoryklubbor, som foursome, på bra golfbanor och med trevliga likasinnade!