I helgen var det Skånehelg med spel i grannkommunerna Svalöv och Landskrona. För övrigt ytterligare ett intressant initiativ där klubbarna synkar sina tävlingar och därmed under en helg erbjuder långväga gäster en paketlösning med två tävlingar (ett annat exempel är Kungsmarken Hickory Open på Lunds Akademiska Golfklubb som spelas den 6:e aug och Falsterbo Hickory Open den 7:e aug).

På lördagen spelades Svalöv Hickory Open på Naturbanan och på söndagen var det dags för Landskrona Hickory Challenge med spel på Hildesborgsbanan. Båda banorna var i riktigt bra kondition och miljön runt stoltserade med en härlig växtprakt, som med sina tusentals gröna nyanser verkligen gav ett fascinerande avtryck.

Totalt var det ett trettiotal spelare från Stockholm till Trelleborg som kom till spel. Och inspirerade av dessa grönskande oaser spelades det också lysande golf. Båda tävlingarna ingår för övrigt i Golflinks Tour / Order-of-Merit. O-O-M är en tävlingsform med ett löpande poängsystem med fina lokala priser, samt även priser till de bästa spelarna över hela säsongen. Order-of-Merit avslutas med en Tourfinal på Djursholms Golfklubb den 2:a oktober för de 30 bästa spelarna (för tävlingsschema O-O-M: klicka här).

Vinnare i första deltävlingen som spelades på Svalövs GK var hemmaspelaren Fredrik Nicander som behärskade såväl bana, som väder och vind och hade dagens bästa bruttoresultat med 82 slag. I skuggan av Fredrik gick andra och tredje platserna till Vikens och Helsingborgs GK:s  rutinerade duo Niklas Anderek och fjolårsvinnaren Jonas Fack.

Söndagens tävling på Landskrona GK spelades hem av Stefan Kjell från Vasatorps GK, som lyckades behärska brisen på ett föredömligt sätt. En ren defilering mot segern och han vann till slut med tre slag före unge Andie Fleuron från Eslövs GK och Gustav Tedvik från Sönnertorps GK.

Bild: Sammanlagd vinnare för de båda tävlingsdagarna blev stabile Stefan Kjell som verkligen spelade komfortabelt och självsäkert båda speldagarna.

På lördagskvällen var det visning av golfmuseet och senare middag i klubbhuset och Svenska golfmuseets nye intendent Hasse Bergdahl hade ett litet håv och kåserade med minnen från sin långa karriär som elitspelare och golftränare.

Copyright © Hickory & Linksland