När det gäller spelet mellan öronen är det märkligt att vi som spelat golf i många år, om och om igen gör om samma mentala misstag. Detta gäller framförallt förmågan att använda tidigare erfarenheter, som underlag för beslut för det kommande slaget. Det är precis som om man väljer att tro att det man inte lyckats med förut, plötsligt ska gå???

I hickorygolfen kommer även kreativiteten in på ett tydligare sätt än i spelet med moderna klubbor. Då blir problemlösningen inte lika mycket kopplad till en färdig mall av lösningar, utan kanske mer med stundens infall?

Mitt förslag till alla er som upplever att ni är dåliga på att fatta beslut och sedan lita på dem; spela rundor där du från början bestämt dig för att gå på den första ingivelsen – utvärdera efteråt. En annan gång; bestäm dig för att tänka igenom olika alternativ och väg sedan fördelar och nackdelar mot varandra.

Det som förnuftet säger – kör på det. Utvärdera efteråt. Lycka Till!

Nedan ett tänkvärt golfcitat från en av världens genom tiderna mest framgångsrika spelare och gentlemen, Bobby Jones. Bobby Jones vann mellan 1923 och 1930 13 majors och han är den ende hittills som vunnit Golfens Grand Slam. 1930 vann han de fyra majortävlingarna British Amateur, British Open, US Open och US Amateur:

Golf is a game that is played on a five-inch course – the distance between your ears.

~Bobby Jones